Wie ben ik?

Mijnrechtopzorg.nl

no cure no pay

Juriste en moeder; kennis en ervaring

 

 

Ik ben Mr. Mariska Vink-van Oostveen (1969). Ik ben sinds 1993 werkzaam als allround bestuursrechtjurist. Vanaf 2008 werk ik als zelfstandig ondernemer Mariska Vink-van Oostveen, Juridische Interim Diensten. Ik heb in het verleden veel voor gemeentes, provincies en incidenteel voor de Rijksoverheid gewerkt. Ik weet dan ook hoe een overheidsinstantie denkt en werkt. Maar ik blijf me er professioneel over verbazen hoe weinig de zorginstanties de doelstelling en procedureregels van de Algemene wet bestuursrecht volgen. Ook heb ik regelmatig voor bedrijven tegen de overheid gewerkt, als juridisch bedrijfsadviseur via ERC management. Hierdoor heb ik de procedure van de andere kant leren kennen. Als voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Stichtse Vecht in Maarssen ben ik gepokt en gemazeld in de bezwaarprocedures en het optreden in een hoorzitting. Daarnaast heb ik geregeld les gegeven op de Hogeschool Utrecht en bij de Makelaarsopleiding. Voor mij is mijn Recht op Zorg een hele leuke nieuwe uitdaging.

 

Ik ben moeder van 3 kinderen. Anne (2005), Tessa (2006) en Daan (2011). Anne en Tessa zijn hoogbegaafd en hebben beperkingen in het autistisch spectrum. Op 15 juli 2011 werd mijn zoon Daan geboren. Hij is een vrolijk ventje met een meervoudige handicap. Hij heeft epilepsie en het syndroom van Down. Door het regelen van hulp voor mijn eigen zoon en mijn achtergrond als jurist, ben ik in dit werk gerold. Het biedt mij de mogelijk andere mensen te helpen, wat geld te verdienen, en vooral tijd te hebben voor ons gezin.

Daan; mijn wondertje

 

 

Op 15 juli 2011 werd mijn zoon Daan geboren. Hij is een vrolijk ventje met een meervoudige handicap. Hij heeft epilepsie en het syndroom van Down.

 

Al tijdens de zwangerschap dreigde het fout te gaan met Daan. Daan bleek vocht achter zijn longen te hebben (hydrothorax). Met een vruchtwaterpunctie werd vastgesteld dat Daan het syndroom van Down had. Op ons dringende verzoek is Daan in Leiden tijdens de zwangerschap geopereerd om het vocht achter de longen weg te laten lopen en Daan kans op overleven te geven. Daan is uiteindelijk 4 weken te vroeg geboren en ging al snel zelf ademen. Lees meer in een publicatie van de Down en Up.

 

Hij groeide goed en ontwikkelde zich naar verwachting voor een kindje met Down, totdat rond de 10 maanden duidelijk werd dat Daan epilepsie had (syndroom van West). Dit stoort zijn ontwikkeling dusdanig dat Daan met 2,5 jaar nog niet zelfstandig kan zitten, niet kan kruipen, staan of lopen. Inmiddels is Daan 5 jaar en loopt hij wiebelend en wel aan het handje.

 

Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben we voor Daan een douchezitje, een aangepaste wandelwagen, een uitzwenkbaar autostoeltje en een bakfiets waar de wandelwagen ingereden kan worden. Van de ziektekostenverzekering hebben we een aangepaste stoel, een op hoogte verstelbaar bed en een loopvoorziening. Een box van 1,5 x 1,5 meter hebben we door een vriend laten maken.

 

We hebben fysiotherapie en logopedie aan huis. Qua indicatie hebben we, na eerst na de wet Jeugdzorg te zijn overgeheveld, sinds kort een Wlz indicatie VG05.

Handig om te weten

Aangepast Speelgoed

Een overzicht van websites met aangepast speelgoed en voorzieningen

Overzicht aangepast speelgoed

 

Aanbevolen sites

Hans de Bruijn; pgb-begeleiding

www.pgb-vg.nl

 

Zorgrechtadvocaten

www.belangenbehartiger.nl

 

Per Saldo; belangenvereniging pgb

www.pgb.nl

 

Stichting Downsyndroom; belangenvereniging met informatie over hulpvragen per levensfase

www.downsyndroom.nl

 

Maaike Wisselo; gezinsbegeleiding in de regio Amersfoort

www.maaikezorgt.nl

 

Handje Helpen; vrijwilligers en stagiaires in de regio Utrecht

www.handjehelpen.nl

 

Hulpverlenende Instanties

Een overzicht van instanties die juridische hulp bieden bij het krijgen van zorg

Overzicht hulpverlenende instanties

COPYRIGHT ©